Zuiderstraat 14-d9524PJ Buinerveen

Ontdek nu de veelzijdigheid en kracht van Polyurea

De Polyurea coatings die wij samenstellen en verwerken zijn uiterst slagvast, elastisch en bestand tegen hoge en lage temperaturen. De toepassingen waarvoor we deze coating inzetten zijn dan ook zeer divers. Voorbeelden zijn; de maritieme en scheepsbouw sector, zwembaden en wellness, pijpleidingen, tanks, riooltechniek enzovoort. Wij vermengen de coating op maat voor elke toepassing zodat wij u de perfecte mix kunnen bieden met de eigenschappen die uw project benodigd.

Toepassingen zijn o.a.:

Automotive
- Bedrijfswagens
- Vrachtwagens
- Laadbakken
- Laadvloeren
- Koelwagens

Scheepsbouw
- Scheepsdekken
- Koel en vriesruimen / visruim
- Visverwerkingsdek
- Laadruimen

Tankbouw
- Stalen tanks
- Polyester tanks
- Beton tanks

Betonbouw
- Betonsilo’s
- Slibvangtanks
- Zwembaden
- Afvoer goten
- Riolen

Voedselindustrie
- Koel- en vriescellen
- Voedselverwerkingsruimtes
- Koelcontainers

Waterbouw
- brugdekken
- conservering staalconstructies-

Interieur
- Badkamers
- Meubels

Slagtest video

Bekijk ook deze slagtest video's om te zien hoe sterk onze coatings zijn:

 

De geschiedenis van polyurea

Polyurea en polyurethaan is uitgevonden in 1959, het product was oorspronkelijk ontwikkeld voor het beschermen van tafelranden en aanrechtbladen wat resulteerde in de ontwikkeling van twee componenten polyurethaan en polyurea spray. De snelle verwerkingsreactie en isolerende werking maakte de coating uitermate geschikt voor het isoleren en coaten van grote projecten zoals bijvoorbeeld in tank liners, grote hallen en tunnels. Het is zelfs zo dat het Amerikaanse leger voertuigen versterkt met deze coatings, sommige soorten kunnen zelfs krachten van 6000psi verdragen! Des te interessanter dus om het te gebruiken voor onze Schepen, Tanks en Silo's, Pijpleidingen enzovoort.

 

samenstelling-van-polyurea

 

De toepassing van onze hotspray coatings zijn zeer divers

Om onderhoud, reparaties en revisies van fabriekssystemen zo goed mogelijk en duurzaam uit te voeren adviseren wij deze coatings. Ons personeel is opgeleid en weet precies hoe om te gaan met deze veelzijdige coating.

 

polyurea-aanbrengen-op-vissersschip

 

Meer over polyurea hotspray coatings

Polyurea coatings zijn zeer reactief en harden binnen enkele seconden uit. Polyurea hotspray is door deze eigenschap direct begaanbaar en installaties kunnen binnen enkele minuten weer in bedrijf genomen worden. Laagdiktes kunnen varieeren van 0,50 tot soms wel 10 mm . Hotspray sluit naadloos aan op alle ondergronden en is geschikt voor vele toepassingen.

Door de goede mechanische en chemische eigenschappen van hotspray coatings, in vergelijkning met andere coatings is het toepassingsgebied van hotspray coatings zeer breed.

 

Verwerking

Het aanbrengen van hotspray coatings wordt gedaan met speciale spuitapparatuur. De hotspray coatings worden onder hoge druk en met hoge temperaturen verwerkt.

Hotspray coatings worden  met door HR industrial coatings BV speciaal ontwikkelde machines en spraypistolen aangebracht.

 

polyurea-gespoten-vissersschip

 

Eigenschappen van polyurea

Hotspray coatings bezitten de volgende eigenschappen:

 • Zeer sterk, taai-elastisch en slagvast.
 • Een extreme slijtweerstand.
 • Naadloos aan te brengen in elke laagdikte vanaf 0,5 mm
 • Direct na het aanbrengen beloopbaar.
 • Goed bestand tegen chemicaliën.
 • Bestand tegen hoge en lage temperaturen.
 • Bestand tegen grote temperatuurschokken.
 • Uitstekende hechting op nagenoeg elke ondergrond.
 • Dampdoorlatend maar vloeistofdicht.
 • Scheur overbruggend.
 • Oplosmiddelvrij.

De eigenschappen verschillen per product en type.

 

Waar worden polyurea hotspray coating toegepast?

Hotspray coatings van HR industrial coatings BV worden zeer uiteenlopend ingezet onderstaand een aantal voorbeelden.

 

Industrie

De industrie is zeer afhankelijk van omgevingsfactoren, welke de beschikbaarheid van installaties en de continuïteit van procesvoering sterk beïnvloeden. Goede voorbeelden hiervan zijn onderhoud en revisie van (proces)installaties en veranderingen in de milieuwetgeving.

Producenten zijn voortdurend bezig om nieuwe producten en technieken te ontwikkelen om de  afhankelijkheid te minimaliseren. naar nieuwe methoden en bedrijfsmiddelen die een bijdrage leveren in duurzaamheid, betrouwbaarheid en kostenefficiency en het beschikbaar houden van productiecapaciteit.
HR industrial coatings BV levert met haar (industriële) coatingsystemen een bijdrage aan het streven om zo veel mogelijk veilig en duurzaam te produceren.

Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden met hotspray systemen.

 

Tank Coatings

Een afwerking van polyurea hotspray beschermt stalen en betonnen tanks tegen corrosie, chemische stoffen en alle weersinvloedne in de omgeving. Met de juiste voorbehandeling, en productkeuze wordt een langdurige bescherming gerealiseerd. Door de snelle verwerkingstijden van de hotspray coatings  vormen ze een ideale afwerking voor tanks. Tanks kunnen na het aanbrengen van de hotspray polyurea coating direct weer in bedrijf genomen worden.

 

Pijpleidingen

Hotspray coatings kunnen worden toegepast aan zowel de binnen- als en buitenzijde van pijpleidingen te voorzien. Als alternatief op schilderwerk heeft polyurea hotspray bewezen vele malen langer bescherming te bieden.

 

Calamiteitenopvangbakken

Door de overheid worden er steeds strengere eisen gesteld aan de vloeistofdichte bak waarin opslagtanks worden geplaatst. De keuze voor het type vloeistof opvangbak of de afwerking hiervan is sterk afhankelijk van de vloeistoffen die hierin terecht kunnen komen. Met behulp van hotspray en een correcte systeemopbouw kan in de meeste gevallen een passende oplossing worden geboden.

 

Zwembaden

Door middel  van een hotspray systeem kunnen zwembaden op eenvoudige en betrouwbare wijze waterdicht worden gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een polyurea coating. De polyurea coating wordt afgewerkt met een topcoating. Het geheel functioneert als een naadloos membraam in een dikte tot 5 mm.

 

Staalbescherming

Polyurea heeft de eigenschap en  capaciteit om corrosie veel langer tegen te gaan dan traditionele verfsystemen. Het toepassen van polyurea hotspray systemen werkt direct kostenbesparend. Een hotspray systeem slijtvast en bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf. Polyurea wordt gebruikt voor het langdurig beschermen van staalconsctructies zoals bijvoorbeel stalen bruggen. Ook voor het afdichten van viaducten is polyurea een uitermate geschikt systeem.

 

Maritiem

Ook binnen de maritieme wereld bieden polyurea coatings vaak een goede oplossing. Zowel aan de buiten- als binnenzijde van schepen wordt polyurea als afwerking aangebracht. Hierbij men denken aan scheepsdekken, watertanks en koelruimen.

 

Dak coating

Een hotspray coating wordt kan worden ingezet voor het afwerken van daken die met polyurethaanschuim zijn gespoten. De functie van de polyurea is in dit geval een UV-licht beschermer voor de polyurethaanschuim. Naast het feit dat het schuim beschermd wordt tegen UV-licht biedt de hotspray coating ook een bescherming tegen alle invloeden van buitenaf.

 

Rioolrenovatie

Het vervangen van rioleringen is een kostbare aangelegenheid. Daarnaast ondervindt de directe omgeving veel hinder van deze werkzaamheden. Met behulp van Hotspray techniek kan een bestaande riolering eenvoudig worden voorzien van een nieuwe bekleding aan de binnenzijde.

 

Bekleding van laadvloeren en trailers

Een hotspray coating is zeer geschikt voor het bekleden van trailervloeren en laadkleppen. Een van de voordelen van een hotspray coating is dat het laden en lossen stiller verloopt. Ook worden zand- en asfaltkippers bekleed om slijtage tegen te gaan.

 

Vloerafwerking en parkeerdekken

Met behulp van  hotspray coatings  kunnen slijtvaste en scheuroverbruggende vloerafwerkingen worden gerealiseerd. De snelle uitharding en de bijzonder goede eigenschappen ten aanzien van slijtvastheid en chemicaliën bestendigheid zorgen ervoor dat een vloer na zeer korte tijd weer in gebruik kan worden genomen. Naast de snelle verwerking is polyurea hotspray ook ideaal voor het waterdicht bekleden van parkeerdaken en hellingbanen.